Наградиха 96 ученици в конкурса "140 години свобода"

Рисунка на Тодор Иванов, второ място, 10 клас, СУ "Саво Савов", гр. Пирдоп

Награди получиха 96 ученици, участвали в конкурса "140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край". В него децата се включиха с рисунки, съчинения, есета и презентации. Сред тях журито избра 32 първи, 32 втори и още толкова трети награди.

Конкурсът е организиран от "Геотехмин" и "Елаците-Мед" в рамките на програмата им за корпоративна социална отговорност "Култура и национална идентичност". В състезанието се включиха ученици от 12 училища и професионални гимназии от Софийска област.

В рамките на конкурса бяха организирани и изнесени беседи от представители на регионалните клубове "Традиция" в Етрополе и Копривщица. Те вдъхновиха учениците от Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп и Копривщица за създаването на оригинални рисунки, съчинения, есета и презентации на тема Освобождението и национално-освободителните борби.


Стилиян Чипев, трето място, 10 клас, СУ "Христо Ясенов", гр. Етрополе

Директорите на училищата-партньори благодариха за възможността за участие в конкурса. Посланието им към учениците е, че днес няма войни, но има училища и нашите "оръжия" са учебниците и желанието за знания.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?