Най-бързата връзка на Варна с магистрала "Тракия" ще се ремонтира

Търгът за реконструкцията на Айтоския проход е с прогнозна цена от близо 19 млн. лв.

Най-бързата връзка на Варна с магистрала "Тракия" ще се ремонтира

Най-бързата връзка на Североизточна България с магистрала "Тракия" през Айтоския проход ще бъде ремонтирана. В момента 33-километровата отсечка е в лошо състояние с множество дупки и пукнатини по пътното платно, стеснявания и пропадания.

Сега агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви поръчка за ремонта на трасето. Прогнозната ѝ стойност е 18.7 млн. лв. без ДДС. Финансирането е от оперативна програма "Региони в растеж".

Поръчката е разделена на два лота. Първият е за 16.7 км в участъка от Провадия до Дъскотна с прогнозна цена от 11 млн. лв. без ДДС. Вторият е за 16.8 км между Дъскотна и Айтос, чието обновяване ще струва до 7.7 млн. лв. без ДДС.

Срокът за подаване на офертите е до 10 септември 2018 г.

Изискванията към кандидатите са да имат най-малко 20 млн. лв. оборот за всяка от изминалите три години за първия лот и съответно 14 млн. лв. за втория. Половината от тези суми трябва да са генерирани от строежи и ремонти на пътища.

Кандидатите също така трябва да са работили по пътища с обща дължина минимум 16 км и габарит не по-малък от 9 метра, както и носимоспособност 10.5 тона на ос.

Срокът за изпълнение на обекта е 15 месеца.

С реализирането на проекта ще се подобри технико-експлоатационното състоянието на Айтоския проход, ще се осигури оптимална скорост при пътуване и ще се повиши безопасността на движение, посочват от АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?