Най-богатият човек в света Джеф Безос и съпругата му се развеждат

Най-богатият човек в света Джеф Безос и съпругата му се развеждат

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос и съпругата му Маккензи обявиха в сряда, че се развеждат след 25-годишен брак. Двамата направиха съвместно изявление в Туитър, в което съобщават, че са решили да продължат живота си като приятели.

Безос, който е на 54 години, подчерта, че разводът е по взаимно съгласие.

"Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени", пише в изявлението. Безос казва още, че смята брака си за успешен.

Основателят на Amazon Джеф Безос е най-богатият човек в света според индекса на Блумбърг. Състоянието му се изчислява на 137 млрд. долара, с около 45 млрд. повече от Бил Гейтс.

В понеделник американският гигант за онлайн търговия Amazon стана компанията с най-голяма пазарна капитализация в света, отнемайки от Microsoft първото място на Уолстрийт.

48-годишната Маккензи Безос е писателка, авторка на романите "Изпитанията на Лутер Олбрайт" (2005) и "Капани" (2013).

Безос и Маккензи живеят във Вашингтон, където режимът е на съпружеска имуществена общност. Това означава, че натрупаните през брака активи се разделят по равно, ако няма предбрачно споразумение. Изглежда такова няма.

Джеф и Маккензи Безос се запознават, когато той е вицепрезидент на хеджфонд, а тя се явява на интервю за работа. Сключват брак след шест месеца през 1993 г. След това напускат работата си на Уолстрийт и се преместват в Сиатъл, където Джеф Безос отваря онлайн книжарница, поставяйки началото на Amazon.

Джеф Безос става милионер през 1997 г. Той и съпругата му притежават 1 619 000 декара имоти. Имат четири деца.

Споделяне

Още от Бизнес