Най-добре припечелилият българин през 2012 е декларирал 14.3 млн. лв. доходи

Най-добре припечелилият българин през 2012 е декларирал 14.3 млн. лв. доходи

До момента най-добре заработилият българин за миналата година е декларирал пред НАП доход от 14.3 млн. лв. или на ден той средно е печелел по 65 хил. лв. по трудови правоотношения и граждански договори. Това съобщиха от приходната агенция във вторник.

Първите 50 от списъка на данъчните "отличници" са придобили общо 117 млн. лв. през 2012 година. За сравнение през миналата година "топ 50" от данъкоплатците са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи.

Данните посочат още, че през 2013 г. в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на Варна и на Бургас.

От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 година. Близо 10 на сто от тях са подадени чрез интернет.

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернет-сайта на НАП.

Формулярите се подават до 30 април, като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.

Пет на сто отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април.

Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и да подават цялата данъчна декларация, уточняват от агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?