Здравният министър Десислава Атанасова:

Най-добрият вариант за болницата в Девин е филиал на МБАЛ-Смолян

Най-добрият вариант за болницата в Девин е филиал на МБАЛ-Смолян

Разкриването на филиал на смолянската болница е най-добрият вариант за възобновяване на лечебната дейност в Девин. Това обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в събота. В многопрофилната болница в Смолян тя откри две отделения, обновени със средства от здравното министерство.

Предложенията на Девинския общински съвет да се разкрие филиал на Военно-медицинска академия, Правителствена болница или Пловдивската многопрофилна болница „Св. Георги", министър Атанасова определи като екзотични. Още повече, че изпълнителните директори на трите здравни заведения не са дали съгласие за това.

"Аз отново бих искала и чрез вас да кажа, че най-добрият вариант, който все още мисля, че може да се предложи и да заработи, е да разкрием филиал на тази болница, на болницата в Смолян. Тя е финансово стабилна, близо е като разстояние, лекарите и от смолянската болница могат да консултират пациентите там на място“, обясни Атанасова.

За ремонта на двете отделения, които министър Атанасова откри, здравното министерство е дало 310 000 лева, още 70 хиляди са предоставени за Кардиологичното отделение. До края на годината ще бъдат дадени още 200 000 лева за още два отделение, обеща министърката.

В смолянската болница предстои и реализацията на голям проект за над 7 милиона лева. Изпълнението му се бави заради обжалвани процедури по избор на изпълнител. Министър Атанасова изрази надежда, че скоро ще има решение на ВАС по казуса и строителните дейности ще започна

Споделяне

Още по темата

Още от България