Най-големият мол у нас отваря врати в София

В кризисна обстановка руснаци вложиха 150 млн. евро в нова концепция за пазаруване

Най-големият мол у нас отваря врати в София

Пазаруване в рая – това ще се опита да предложи най-големият мол у нас Paradise Centеr, който отваря врати на 28 март. Музика, танци, томболи и още подобаващи за амбициозното начинание изненади са обещани за целия първи ден на голямото пазаруване и забавление. Дали формулата е печеливша в условията на криза и свито потребление предстои да видим.

Параметрите на търговския център са впечатляващи – 200 хил. кв.м разгърната застроена площ, от които над 82 000 кв.м е търговската. Магазините са над 150 и още кина, стени за катерене, ледена пързалка, атракционен парк и пр.

За да напълнят “чудовището” с наематели и да избият инвестицията от 150 млн. евро, собствениците са заложили на новата за българския пазар концепция – лайфстайл. Преведено на роден език това означава – пазаруване с много развлечения, ефектен дизайн и открити площи.

Инвеститор е компанията “Булфелд”. През различни дружества дялове в нея имат няколко физически лица с руско и българско гражданство, но с грузински произход. Това са Йосиф Блаошвили, Паата Гамгонешвили, Роланд Исаев, Александер Мегре и Давид Коблианидзе. Чрез друго дружество “Булреал” държат и базара “Илиянци”. Петимата са вложили собствени средства в начинанието и са теглили кредит от 59 млн. евро от “Уникредит Булбанк”.

По много от всичко” - това е мотото, на което залагат собствениците на мола. Те са успели да напълнят 80% от площите с наематели. Представени са най-големите марки, които вече са на българския пазар.

Време за пазар

Интериорът е направен така, че все едно продължавате по булевард "Черни връх", от който сте дошли. Вървите по него и стигате до Каньона, подминавате го и се озовавате до езеро с водопади, облени от дневната светлина на атриума.

Докато се разхождате модният диктатор Inditex ще опита да ви изкуши със всичките си марки начело с водещата Zara. Това ще бъдат най-големите магазини на испанската група на Балканите. Полският гигант LPP е представен с четири магазина като марката Reserved е с нов формат.

Място в "рая" са си запазили и шведската верига H&M (Hennes & Mauritz), британската Marks&Spencer, Kenvelo, New Yorker, L.C.Waikiki, Deichmann, GAP, Sephora, Andrew’s Fashion и още много други.

Първо за българския пазар ще бъде откриването на магазин на Collective – мултибранд формат, в който се предлагат много от топ марките за ценители. Модните бижута и аксесоари Folli Follie също ще отворят своя първи самостоятелен магазин в Paradise Center.

При детската мода за първи път на българския пазар стъпва Original Marines.

Горе на терасата са представени високите брандове - IL NASTRO, Polo Ralph Lauren, Vogue, Dirk Bikkembergs със своя първи магазин у нас, Cesare Paciotti и 4US.

Ключовият наемател - световният лидер в търговията на дребно “Карфур” се е разгърнал на 8000 кв.м площ. “Технополис” също са в "райския" търговски център, както и една от големите вериги дрогерии DM.

.... и развлечения

Билярд, 5D кино, боулинг, аркадни игри са само част от атракциите в Playground, който се е разгърнал на 4000 кв.м Ще има и атракциони за деца.

Ценителите на седмото изкуство ще могат да гледат в първата у нас 4DX кино зала със 100 места най-новите премиери на големия екран. Cinema City отваря киноцентър с 14 салона.

Световният лидер при изкуствените стени Walltopia до дни открива център за забавление на възрастни и деца наречен Funtopia. В залата от ново поколение за боулдър катерене (катерене на ниски стени), начинаещи и напреднали, семейства и фирмени клиенти, ще могат да предизвикат гравитацията с екстремни, логически и спортни игри.

В мола има много ресторанти, кафенета и сладкарници.

Ако предпочитате добрата форма, налице е Orange fitness център, който предлага басейн с олимпийски размер, фитнес, скоуош и зона за спа и релакс, спининг и йога.

Sofia Event Center ще предложи най-новото място за събития в столицата със зала за 2000 човека и открита панорамна тераса.

Тъй като от всичко има по много, е помислено е и за изпразващия ви се джоб. Две банки засега имат свои офиси в “Парадйз център” - ПИБ и “Уникредит Булбанк”.

Дисни ленд за 1 юни

За първи юни врати ще отвори и Playground Paradise Land. Проектът е дело на италианския дизайнер Валерио Мацоли проектирал атракции за “Дисни ленд” по цял свят. Детският парк ще включва 11 атракциона, сред които тематична “Шоколадова фабрика“ за цялото семейство – деца, тинейджъри и възрастни.

Единственият недостатък засега е, че метрото "спря" на около километър и половина преди “Парадайз център”. Но и този проблем скоро ще бъде решен, след като лично столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща до края на годината изграждането на отсечката да започне и през 2015 г. метрото да стигне до “райските" врати. Освен това е планирано разширение на булевард "Черни връх".

Споделяне

Още от Бизнес