Най-лошият грях на Борис Джонсън – карал колело по тротоара

Борис Джонсън. Сн. БГНЕС/ЕПА

Нелегално каране на колело по тротоара. Това е най-лошото нещо, което британският премиер Борис Джонсън обяви, че е правил и е готов да признае.

Отговорът му е резултат от въпрос на "Скай" кое е най-лошото нещо, за което е готов да си признае. Преди да отговори, той се консултирал със съветниците си, предаде "Ройтерс". След това заявил, че докато всеки ден карал колело, си позволявал да нарушава правилата и да кара по тротоара.

"Може би, когато карах колело всеки ден, което правих преди, може би не винаги съм спазвал правилата за карането по тротоара", отговорил Джонсън.

"Искам да знаете, че твърдо и силно не одобрявам хората, които карат по тротоара, и мисля, че това е грешно и се чувствам зле, че съм го правил", коментира още британският премиер.

На въпрос дали се притеснява за предстоящите избори във Великобритания, той отговори положително и обясни, че "се борим за всеки глас". "Смятам, че това е критичен момент за страната", добави Джонсън.

В същото време лидери на опозиционни партии във Великобритания призоваха избирателите да гласуват срещу Консервативната партия на Джонсън на предстоящите избори. Призивът беше отправен от водещи фигури на лейбъристката, либералодемократическата и Шотландската национална партия, след като беше огласено проучване, според което преднината на консерваторите за предстоящите избори се топи и те може да нямат мнозинство в парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа