Най-малко 11 души са избягали от гръцки затвор

Най-малко 11 затворници са избягали от затвор в Централна Гърция, след като въоръжени са атакували мястото за лишаване от свобода с гранати и автоматични оръжия и са дали начало на сблъсъци между полиция и затворници, продължили цяла нощ, предаде Асошиейтед прес.


Организираният опит за бягство е започнал в петък вечерта с прострелване на външната охрана на затвора, съобщава гръцкото издание "Нюз ин". Двама от надзирателите са били ранени, единият - тежко.

Според информацията до момента десет затворници са стреляли срещу охраната. Извън мястото за лишаване от свобода е имало съучастници на затворниците, които също са стреляли по надзирателите.

След опита за бягство е започнал бунт, продължил цяла нощ. Край на сблъсъците между затворници и охрана е поставен рано тази сутрин, когато в затвора влезли специални полицейски части.

При преброяване на затворниците е установено, че 11 са в неизвестност. "Нюз ин" съобщава, че избягалите затворници са чужденци. Според министерството на правосъдието всички са осъдени за кражби и обири. В момента полицейски части проверяват килиите за оръжие.

На 24 февруари от затвора Трикала беше направен опит за бягство с хеликоптер. Предполага се, че тогава в двора на затвора е хвърлен сак с оръжие, съобщава електронното издание на в. "Прото тема".

Споделяне

Още от Свят