Най-малко 13 жертви на кални свлачища в Калифорния

Най-малко 13 жертви на кални свлачища в Калифорния

Най-малко 13 души са загинали в резултат на наводнения и кални свлачища, отнесли къщи и прекъснали важна магистрала в Южна Калифорния след силна буря с проливни дъждове, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни медии.

Бурята връхлетя вчера призори, след като хиляди жители на окръг Санта Барбара по Тихоокеанския бряг северно от Лос Анджелис получиха нареждане да се евакуират. Само 10-15 процента обаче изпълниха заповедите на властите, заяви Амбър Андерсън, говорителка на пожарната служба на Санта Барбара.

Пожарникарите съобщиха, че телата на загиналите са били намерени в калта и разрушените сгради по време на спасителни операции, в които са използвани специално обучени кучета и хеликоптери. Повечето от жертвите са в град Монтесито, северозападно от Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Пожарната служба на Санта Барбара публикува в Туитър няколко снимки, показващи цели квартали, залети от кал - на места достигаща до кръста -, съборени къщи и пътища, станали непроходими поради калта и падналите дървета.

Повечето от районите, засегнати от калните потоци, бяха опустошени през декември от пожара "Томас", най-унищожителния в историята на Калифорния.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят