Най-малко 18 жертви на талибанска атака срещу полицейски участък в Афганистан

Най-малко 18 души са загиналите при нападение на талибани срещу полицейски участък в афганистанския град Джалалабад в четвъртък сутринта местно време, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Говорителят на вътрешното министерство Хазрат Хосейн Машрикивал каза, че въоръженото нападение е било предшествано от взрив на кола бомба, предизвикана от атентатор самоубиец. При последвалата операция по прочистването на града са били ликвидирани шестима талибани, за които се смята, че са съпричастни към нападението.

Атакуваният полицейски участък е в близост до представителството на ООН в Джалалабад.

Според афганистанската полиция при терористичния акт са използвани атентатор самоубиец, две дистанционно предизвикани експлозии и седем бойци от движението "Талибан". Двама от тях са били самоубийци. При последвалата четиричасова престрелка са били ликвидирани всичките нападатели. По-късно талибаните са поели отговорност за нападението, съобщава АП.

Според Ройтерс нападението е започнато от двама атентатори самоубийци, единият качен на триколесно превозно средство. Силите на НАТО са пратили хеликоптер в подкрепа от въздуха на афганистанските сили.

Споделяне

Още от Свят