Най-малко 21 загинали при експлозия в ТЕЦ в Китай

Най-малко 21 загинали при експлозия в ТЕЦ в Китай

Най-малко 21 души загинаха, а петима бяха ранени при експлозия на тръба за пара под високо напрежение в топлоелектрическа централа в град Данян, в централната китайска провинция Хубей, предадоха световните агенции, позовавайки се на агенция Синхуа. Трима от ранените са в тежко състояние.

Снимка, публикувана от китайската информационна агенция, показа фасадата на сградата, овъглена от експлозията, посочва ДПА.

Местните власти незабавно са предприели спасителна операция. Причината за експлозията засега не е известна.

Експлозията в Данян става в навечерието на годишнината от друга голяма промишлена авария с много жертви - експлозиите в химически склад в пристанищния град Тянцзин на 12 август миналата година, при които загинаха над 170 и бяха ранени няколкостотин души, припомня Ройтерс.

Експлозиите в 10-ото най-натоварено пристанище в света, намиращо се недалеч от Пекин, бяха толкова силни, че били видени от сателит и засечени от сеизмографите. Правителствен доклад за бедствието заключи, че на мястото са били неправилно или незаконно съхранявани опасни материали. Във връзка с експлозиите, причинили щети за 1 милиард долара, бяха задържани 49 души.

Споделяне

Още от Свят