Най-малко 40 убити при серия експлозии в Алепо

Най-малко 40 души загинаха, а над 90 са ранени при няколко мощни експлозии в центъра на сирийския град Алепо, съобщиха световните агенции.

 

Според различни оценки жертвите на насилието в Сирия са повече от 31 хиляди души откакто започна съпротивата срещу режима на президента БашарАсад през март миналата година.

Според данни на опозиционния Сирийски център за наблюдение на човешките права повечето от загиналите и ранените при взривовете в Алепо са членове на правителствените въоръжени сили. Мишени на експлозиите са били офицерски клуб и армейски КПП-та.

Военен източник, на който се позовава Франс прес, твърди, че първоначално в сутрешните часове избухнали две коли бомби в интервал от една минута на две улици до офицерски клуб, водещи към площада "Саадала ал Джабири" в центъра на Алепо. Трета кола с експлозиви експлодирала на 150 м по-далеч - в квартал Баб Джнейн на входа към стария град.

По-късно бе съобщено за четвърта експлозия до сградата на общината и хотел "Баб Амир".

Районът на взривовете е блокиран и са започнали спасителни работи. Не е изключено броят на жертвите да нараства.

Башар Асад вчера пристигна в Алепо, за да повдигне духа на войниците, сражаващи се срещу бунтовниците. Според ливански медии той наредил да бъдат изпратени подкрепления от близо 30 хиляди войници и планирал да остане в града.

Споделяне

Още от Свят