Най-малко 9 убити при нападения срещу полицейски участъци в Кабул

Най-малко 9 убити при нападения срещу полицейски участъци в Кабул

Най-малко девет души, включително петима цивилни и четирима полицаи, бяха убити в сряда при нападения в Кабул, където афганистанските сили за сигурност продължават да се сражават с джихадисти, атакували два полицейски участъка, предаде ДПА, като се позова на властите.

Двама служители на реда бяха убити, след като бойци на групировката "Ислямска държава" нападнаха полицейски участък в населения предимно с шиити квартал Даще Барчи. При атаката загинаха четирима бойци - двама, убити от полицията, и двама, които се взривиха.

 

Сред жертвите имаше и четирима цивилни, а деветима бяха ранени.

Двама служители на реда бяха убити при второ нападение, извършено на десетина километра от първото и започнало, когато боец взривил своя колан с експлозиви близо до входа на полицейски участък. Други четирима бойци, дошли малко по-късно с автомобил, намерили укритие в празна сграда. Двама или трима от тях все още се бият със силите за сигурност, които са отцепили района. В квартала Шаре Нау продължава да се провежда операция по прочистване. При тази атака е загинал един цивилен, а осмина са били ранени.

Очевидци казаха, че в района все още се чуват изстрели и взривове.

Талибаните поеха отговорност за второто нападение, отбелязва ДПА.

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката в Даще Барчи, посочва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?