Най-малко 90 са убитите в сирийския град Хула

Кървавите сблъсъци в Сирия между силите на режима на Башар Асад и противниците му е взела най-малко 90 нови жертви при престрелките в град Хула в петък. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на представители на опозиционна организация.

 

Сирийският център за наблюдение на правата на човека посочи, че жителите продължават да бягат от града, разположен в централната провинция Хомс, заради страх от подновяване на артилерийския обстрел.

 

Бунтовническата “Сирийска свободна армия” призова приятелите на Сирия да нанесат въздушни удари по силите на президента Башар Асад след като над 90 души, включително 25 деца, бяха избити в град Хула, предаде АФП.

 

Информацията от Сирия не може да бъде потвърдена от независим източник на място, тъй като Дамаск ограничи достъпа на журналисти през периода на бунтове срещу президента Башар Асад, припомня Ройтерс.

 

Вчера активисти от опозицията съобщиха, че сирийската армия е открила артилерийски огън след сблъсъци с бунтовници в Хула. Сирийската опозиция настоя днес за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН след обстрела на правителствените сили в Хула.

 

По-късно днес екип на наблюдатели на ООН в Сирия пристигна в Хула. Те са в селището Талдау в околностите на Хула, за да документират престъпленията, извършени през последните 24 часа, и нарушаването на примирието, се посочва в съобщение на Сирийската организация за мониторинг на човешките права.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят