Най-малко двама убити при серия от експлозии в Краснодар

Най-малко двама души загинаха при три поредни експлозии в град Краснодар, Южна Русия, съобщиха АП и АФП. Според руската информационна агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА, загинали са трима души, сред които и 12-годишно момиче, а други 13 души са ранени.

Взривовете избухнали край две кафенета и до тролейбусна спирка. Причините за експлозиите все още са неизяснени.

Образувано е наказателно дело, води се разследване, престъпниците се издирват.

Преждевременно е да се говори за терористични актове, цитира ИТАР-ТАСС градската прокуратура. Южния град Краснодар се намира близо до границата с Чечения.

Според Александър Лемешев от регионалната структура на Министерството на извънредните ситуации, цитиран от АП, инцидентите вероятно са свързани с разчистване на сметки между местни престъпни кланове. Всички взривни устройства са били натъпкани със сачми от лагери и парчета от строителна арматура, като всяко от трите е съдържало близо 200 г тротил.

Виктор Казанцев, пълномощен представител на руския президент в Южния федерален окръг, спешно заминава за Краснодар. Той ще обсъди с представители на местната администрация и на силовите структури мерки за предотвратяване на терористични актове, добавя ИТАР-ТАСС.

Още от Свят