Най-малко един загинал след преминаването на урагана Сали през САЩ

Изглед от град Пенсакола във Флорида след преминаването на урагана

Ураганът Сали достигна бреговете на САЩ близо до границата между щатите Флорида и Алабама, като отне живота на най-малко един човек, потопи жилища и наложи евакуирането на стотици хора, докато навлизаше навътре в сушата, предаде Асошиейтед прес. Смъртният случай е регистриран в Ориндж бийч, щата Алабама, съобщи кметът Тони Кенън, който добави, че един човек е обявен за изчезнал.

Ураганът достигна бреговете на САЩ вчера, на около 50 км от Пенсакола, като се движеше се с около 5 км/ч. В засегнатите райони живеят близо един милион души.

Ветровете достигнаха скорост 165 км/ч. Лодки бяха потопени или изхвърлени на брега, палмови дървета, покриви и пътни знаци бяха съборени. Над 540 000 жилища и предприятия останаха без ток. Изчезнала е и реплика на кораба на Христофор Колумб "Нина" в Пенсакола, съобщи полицията.

До следобеда са били спасени 377 души, обявиха властите в окръг Ескамбия, който включва Пенсакола. В окръга и в някои градове в Алабама беше въведен полицейски час. Очаква се пристигането на 200 членове на Националната гвардия, които да помогнат.

Споделяне

Още от Свят