Най-малко петима души загинаха при стрелба в британския град Плимут

Най-малко петима души загинаха при стрелба в британския град Плимут

Множество загинаха при нападение с огнестрелно оръжие, извършено снощи в британския град Плимут, но ситуацията е овладяна, предаде Ройтерс, като цитира изявление на полицията.

Медии съобщиха, че при инцидента са загинали 5 или 6 души, а въоръжен с огнестрелно оръжие човек е бил застрелян от полицията. Властите не са потвърдили броя на убитите.

Полицията на графства Девън и Корнуол съобщи, че е получила сигнал към 18:10 ч. местно време. "Имаше много загинали на място и няколко други ранени получават медицинска помощ".

Местният депутат Джони Мерсър заяви в Туитър, че "инцидентът не е свързан с тероризъм и заподозреният не е на свобода в Плимут".

Полицията призова обществеността да не спекулира и да не споделя снимки от сцената в социалните медии или някъде другаде. Министърът на вътрешните работи Прити Пател написа в Туитър: "Инцидентът в Плимут е шокиращ и мислите ми са със засегнатите. Призовавам всички да запазят спокойствие, да следват съветите на полицията и да позволят на нашите служби да продължат работата си."

"Стрелбата започна без видими причини", твърди очевидец, цитиран от БТА, който живее на същата улица. "Стрелецът ритна вратата на една къща и на случаен принцип започна да стреля ... После избяга оттам и докато бягаше продължаваше да стреля по различни хора." Стрелецът продължи по авеню "Роял Нейви" като все още стреляше, споделя друг свидетел. Робърт Пинкертън, разказа, че "е минал зад ъгъла, където се е блъснал в момче с пушка". Той твърди, че мъжът е бил облечен изцяло в черно.

Причина за смъртта им са огнестрелни рани. Сред жертвите има и дете под 10 години. В изявление на полицията, разпространено по-късно, се казва, че две жени и трима мъже са били застреляни на място. Третата жена е била откарана в болница, където по-късно е починала. Съобщава се за голям брой хора, на които е оказана медицинска помощ.

Споделяне

Още от Свят