Най-малко трима загинаха при стрелба в склад на Ю Пи Ес в Сан Франциско

Най-малко трима загинаха при стрелба в склад на Ю Пи Ес в Сан Франциско

Най-малко трима души, включително заподозреният нападател, загинаха при стрелба в склад на компанията Ю Пи Ес (United Parcel Service - UPS) в Сан Франциско, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

След като стрелял по служителите и се сблъскал с полицията, заподозреният се прострелял сам и по-късно починал в болница в същия район, добавя полицията. Той носел униформа на Ю Пи Ес.

 

По-късно стана ясно, че той е бил шофьор в компанията. Той открил огън по време на среща със свои колеги, след като бил подавал оплакване, че работи извънредно прекалено дълго, предаде Асошиейтед прес.


Представителят на профсъюза на Ю Пи Ес Джоузеф Силия заяви, че през март 38-годишният Джими Лам е подал оплакването и е поискал компанията да го освободи от извънредното работно време.

Изглежда, че нападението на Лам е било насочено конкретно срещу тримата шофьори, които уби, преди да извърши самоубийство, отбелязва АП. Късно снощи властите потвърдиха, че нападателят е отнел живота на трима души на възраст от 46 до 56 години. Други двама служители на Ю Пи Ес са ранени, но Силия каза, че те вече са изписани от болницата.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?