Най-младият милиардер в света е 21-годишна интернет звезда

Кайли Дженър капитализира популярността си в социалните мрежи

Кайли Дженър

Американската реалити звезда Кайли Дженър е най-младият милиардер в света, която е натрупала богатството си със собствени усилия. Това показва класация на списание "Форбс".

Изданието изчислява състоянието ѝ на малко над 1 милиард долара. 21-годишната Дженър, която има собствена компания за козметични продукти, отне челното място за най-млад милирдер от създателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, който спечели първия си милиард на 23-годишна възраст.

Миналата година имаше кампания от фенове на Дженър да даряват пари, за да я направят от милионер - милиардер.

Кайли Дженър е собственик на марката за грим "Кайли козметикс". Само през миналата година е продала продукти за 360 млн. долара. Всичко започва през 2015 г., когато риалити звездата пуска комплект червила за 29 долара, използвайки плътните си устни за реклама. По-късно в портфолиото на компанията с нейното име се включват и други продукти за грим.

Кайли Дженър реално печели от своята популярност в социалните мрежи. Там тя има 177 млн. последователи, а това ѝ помага успешно да продава козметиката си. За това и нейната марка за грим бързо става популярна. А всъщност в компанията ѝ работят няколко човека. Гримовете се произвеждат от друга фирма. Разпространението също е аутсорснато. Това което Дженър прави, е да пуска снимки с продуктите си в Инстаграм и Снапчат, където те достигат до потенциалните клиенти.

Освен от компанията си Дженър печели и от рекламни договори с други брандове, които промотира отново в профилите си в социалните мрежи.

Дженър е единствената жена под 40 години в класацията на милиардерите на "Форбс", която не е наследила богатството си.

Най-богатият човек в света е основателят на "Амазон" Джеф Безос със 131 милиарда долара, следван от Бил Гейтс с над 96 милиарда.

Споделяне

Още от Общество