Най-много бира се пие в София, Русе, Монтана и Стара Загора

Най-много бира се пие в София, Русе, Монтана и Стара Загора

Най-много бира се пие в София, Русе, Монтана и Стара Загора, като това не е обвързано с броя на жителите в тези градове, а с консумираната бира на човек от населението. Това обяви главният секретар на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова, цитирана от агенция “Фокус”.

През зимата 40% от българите пият бира поне веднъж седмично, докато през лятото – 60%, сочат данните на Съюза на пивоварите.

Обичайно мъжете са доста по-консервативни във вкусовите си предпочитания. Те обичат традиционния продукт, който е вода, малц и ечемик, съответно хмел и пивни дрожди или бирена мая. Жените са по-склонни да експериментират, те предпочитат по-нестандартни предложения и затова летните миксове са наистина по-подходящи и специално направени за по-голяма част от дамите, посочи още Радомирова.

Все повече млади хора в активна възраст между 22 и 58-60 години предпочитат пивото и го разпознават като напитка, която най-много им пасва, докато по-възрастните потребители имат по-голяма разнопосоченост на вкуса”, каза още Ивана Радомирова.

Споделяне

Още от България