"Най-мръсното видео" на Pornhub ще събира пари за почистване на океаните

"Най-мръсното видео" на Pornhub ще събира пари за почистване на океаните

Най-голямата онлайн платформа за порно в света "Pornhub" продуцира собствен филм за възрастни, чиято цел е да фокусира вниманието върху замърсяването на океаните с пластмаса, съобщава сайтът Dezeen.

Действието във филма (озаглавен "Най-мръсното порно за всички времена") се развива на красив тропически плаж, обсипан с пластмасови боклуци.

При всяко пускане на видеото от потребителите на "Pornhub", платформата ще прави дарение на организацията "Ocean Polymers", която си е поставила за цел да намери решение за изчистване на океаните от пластмасата.

"Ние сме мръсници в "Pornhub", но това не означава, че плажовете ни трябва да са мръсни", казва Кори Прайс, вицепрезидент на "Pornhub".

Двойката, заснета във филма, прави секс на мръсния плаж, за да покаже, че "боклуците могат да съсипят всяка красива сцена".

Докато основното действия във филма тече, хора, облечени с предпазни костюми, почистват плажа около тях.

Платформата за разпространение на порно започна и инициативата си "Pornhub Cares" ("В Pornhub ни пука"), която има за цел да обръща внимание на състоянието на световните океани.

"Замърсяването на океана се превърна в един от най-важните глобални проблеми и положението се влошава. Ето защо е наложително да използваме нашата платформа за повишаване на осведомеността и вдъхновяване на промяната. Не само промяната сега, но и за следващите поколения", казва Прайс.

"Pornhub" създаде и специален сайт, който съветва хората как да намерят заместители на пластмасата за еднократна употреба, която често се озовава в океана.

"Ocean Polymers" вярва, че работата с "Pornhub" ще помогне да се разпространи тяхната кауза сред хората, които може и да не са наясно с тежкия проблем.

"Всички ние сме част от проблема и трябва да работим заедно, за да намерим решения", казва Хедър Уигълсуърт, изпълнителен директор на "Ocean Polymers".

Организацията планира да почисти световния океан, като пусне преобразуван танкер, който ще събира пластмаса от водата и ще я преработва в гориво. След това горивото ще се използва за захранване на танкера. Учените са доста скептични към възможностите на организацията да изпълни целите си.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?