Най-после: Пускаме тотофишове минути преди тегленето на тиража

Най-после: Пускаме тотофишове минути преди тегленето на тиража

Докато тотото трупа поредния джакпот от над 3.2 млн. лв. от понеделник ще може вече да се правят залози минути преди тегленето на тиража. Премиерът Бойко Борисов ще даде старт на новата система за приемане и обработка на залози в реално време, съобщи правителствената информационна служба.

 

С новата система за участие в игрите се въвеждат еднопластови фишове. След като фишът бъде обработен, ще се издава квитанция, потвърждаваща направения залог. Печалбите ще се изплащат при представянето на квитанцията.

 

За реализирането на новата система са изградени, оборудвани и свързани два компютърни центъра и са инсталирани над хиляда терминални устройства.

 

Новата система дава възможност за приемане на залози минути преди тегленето на тиража. Така всички места за приемане ще могат да приключват даден тираж по едно и също време. Изплащането на печалби до 200 лева вече ще става във всеки един тотопункт един час след тегленето на тиража. В момента те се взимат два дена след това само от пункта, където е пуснат фишът. Така хиляди тройки обикновено остават непотърсени.

 

Новата електронна система на държавното тото е внедрена в рамките на една година от консорциум, контролиран от бизнесмена Васил Божков, който също развива “игри на щастието”.

 

Договорът за 14.89 млн. лв. с консорциум "Галоа" беше подписан от Спортния тотализатор на 30 декември 2011 г., като срокът за изпълнение на поръчката беше девет месеца. Гаранционното поддържане по договор е 4 години след пускането на системата.

 

Съгласно подписания договор плащането на 14.89 млн. лв. трябва да стане разсрочено в рамките на три години след въвеждането на системата в експлоатация. В договора се предвижда възможност и за авансово плащане на 4.5 млн. лева без ДДС.

 

В консорциума "Галоа" влизат компаниите "Декарт" (95%) и "Ай Си Ес" (5%). Половината от акциите в "Декарт" се дължат от Васил Божков чрез "Вабо системс". Останалите са на баща и син Борис и Лука Бекярови. "Ай Си Ес" е на "Евробет", където мажоритарен собственик е Васил Божков. Той е акционер и в букмейкърската агенция "Еврофутбол" и "Нове холдинг", и е единственият лицензиран пряк конкурент на държавното тото на пазара на числови игри.

Споделяне

Още от Бизнес