Най-проливните дъждове от 60 години отнеха живота на 37 души в Пекин

Най-проливните дъждове от 60 години отнеха живота на 37 души в Пекин

Незапомнена от 60 години гръмотевична буря с проливен дъжд отне живота на най-малко 37 души, наводни улиците в китайската столица и блокира 80 000 пътници на главното летище, съобщиха държавни медии и местните власти, цитирани от Ройтерс.

Бурята , която се разрази вчера следобед и бушува през цялата нощ, направи главните пътища непроходими. Потоци вода се стичаха по стълбищата, наводнявайки подлезите и мазетата.

Градската управа на Пекин съобщи на микроблога си, че най-малко 37 души са станали жертва на стихията. 25 са се удавили, шестима са премазани от рухнали домове, петима са поразени от токов удар и един е ударен от мълния.

Над 500 полета са били отменени на международното летище на Пекин. Метрото е останало почти незасегнато от наводненията, но е препълнено с хора, които отчаяно се опитват да се доберат до домовете си, без да могат да използват наземния транспорт.

Градските власти работят усилено, за да върнат метрополията към нормален ритъм, но предупредиха жителите да се подготвят за нови капризи на времето.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?