Най-вероятно опит за кражба остави 15 хиляди без ток в "Люлин”

Пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ остави без ток клиенти на компанията в столичния квартал "Люлин, съобщи пресцентърът на дружеството. До 20 часа се очаква електрозахранването да бъде напълно възстановено.

По алтернативни схеми на захранване са обхванати много от засегнатите потребители, се уточнява в съобщението, като към момента без ток са около 15 хил. клиенти. Работата по локализиране на повредените участъци продължава.

Вероятно е причината за пожара да е външна намеса – нахлуване в колектора и опит за кражба, но все още се работи по изясняване на първоизточника на възникналия инцидент. Екипите на дружеството са започнали подмяна на изгорелите кабели.

Заради кражба на трансформаторно масло е изгорял трансформатор и е оставил без ток в неделния ден 400 клиенти на дружеството и в столичния кв. "Надежда". Аварийните екипи на дружеството работят по отстраняване на повредите, уверяват от ЧЕЗ.

"Двете аварии в София показват как от кражбите и вандализма над електроенергийни съоръжения страдат най-вече нашите клиенти. Продължаваме да призоваваме обществото за нетърпимост към подобни прояви и за по-строги санкции за извършителите", каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение.

Споделяне

Още по темата

Още от България