Найден Зеленогорски мисли за четвърти кметски мандат или за президентския пост

Найден Зеленогорски мисли за четвърти кметски мандат или за президентския пост

Неофициален старт на предизборната кампания за президентския и местен вот дадоха СДС и ДСБ в Плевен в понеделник, съобщиха местни медии.

"Членовете и привържениците ни са около 2 000 души в общината и всеки от тях трябва да привлече по 15 гласа, за да спечелим кметското място и мнозинство в общинския съвет", заяви пред журналисти кметът на Плевен трети мандат Найден Зеленогорски, който е и съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция.

Запитан дали ще се бори за четвърти кметски мандат или ще предпочете да се кандидатира за президент на изборите догодина, Зеленогорски отговори, че ще реши "след сериозен размисъл".

Той коментира проекта на президента Георги Първанов за гражданско сдружение.

"Като дясномислещ българин подкрепям проекта на Първанов, защото той ще разцепи левицата. Ние отдавна чакаме роенето в левицата и аз им предричам 20 години да минат, докато премине този болестен период", допълни лидерът на СДС в областта.

49-годишният Найден Зеленогорски е един от най-разпознаваемите политици в средите на десницата. Икономист по образование, бивш депутат от 38-то Народно събрание. От 1999 г. досега е кмет на Плевен.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?