Найденов: Няма по-добро място от България за производство на храни в ЕС

Катар ни отвори своя пазар, а той е платформа и за останалия арабски свят, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов постигнатите в края на седмицата договорености между България и Катар по време на визитата на катарската делегация у нас, водена от премиера на страната шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани.

"Тези, които имат пари, инвестират в храни, а няма по-добро място за производство на храни в ЕС от България", каза Найденов пред БНР по повод подписаните между двете страни споразумения за съвместно производство на прани.

 

По думите му премиерът на Катар разпоредил на държавната компания по продоволствието да започне работа за изграждане на съвместни предприятия у нас са производство на пчелен мед, агнешко и телешко месо. Найденов обясни още, че шейхът бил много впечатлен от качествата на българския пчелен мед. До 10 дни щяло да стане ясно и какви количества пилешко месо ще изнасяме за Катар.

 

Съвсем скоро у нас ще пристигне и делегация от Саудитска Арабия, която също ще търси варианти за инвестиции в производството на храни, похвали се още агроминистърът.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес