Найденов прави сандвичи заедно с деца

Найденов прави сандвичи заедно с деца

Здравословен сандвич приготви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заедно с 500 малчугани по време на отбелязването във вторник на Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца под организацията на професионалните готвачи "Евро ток България”.

"Днес да се опитваме да сготвим здравословно, за да бъдем по-здрави, по-усмихнати, по-жизнени, да растем по-здрави и по-хубави”, заяви министърът и направи сандвич с пълнозърнест хляб, пилешко бяло месо, нискомаслено сирене, зелена салата, моркови и броколи.

Найденов коментира, че много деца са с наднормено тегло, тъй като нямат информация за здравословното хранене и допълни, че това е негова лична специална мисия, както и на агроведомството.

Шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов допълни, че на децата трябва да се обясни с какво да заменят кроасаните и чипсовете. Най-добрата инвестиция в бъдещето са нашите прекрасни деца, за да е успешна инвестицията, трябва да се хранят безопасно и здравословно, допълни той.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?