Найденов се надява БСП да не забрави коалициите с други леви партии

Найденов се надява БСП да не забрави коалициите с други леви партии

Не ми харесва социологическата констатация, че БСП има 11% електорална подкрепа, но тя отразява една картина в момента, която е хубаво да имаме предвид, когато обсъждаме поведението и посланията си.

Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Ангел Найденов в навечерието на двудневен семинар, който социалистите ще проведат в Пловдив заедно с ПЕС. Над 250 депутати, кметове и местни лидери ще дискутират местните избори и как БСП да се отвори към повече гражданите и селищата от периферията.

"На този семинар наистина отдаваме много важно значение по няколко причини. Една от тях е да видим какво е мнението за БСП на хора, които могат да се дистанцират от нашите собствени проблеми и организационен живот и да ни кажат как изглеждаме в техните очи. Една от причините е и състоянието ни като партия и парламентарна група. Ако кажа, че изглеждаме и се чувстваме добре, ще излъжа и няма да ми повярвате", каза Найденов.

По думите му БСП не бива да отблъсква протегнатата ръка за съвместно явяване на местни избори от други леви формации. Такава позиция бившият военен министър изрази и малко след като АБВ на Георги Първанов оферира през медиите общи кандидати със социалистите.

Силно се надявам, че националното ръководство няма да сложи някакви рамки, с които да забрани партньорството с други леви формации и съответно ще бъде запазено правото на местните ни структури сами да решават формата, в който ще се явяват на мести избори, каза Найденов.

Споделяне

Още от България