Наложен е запор на имущество за 500 000 лева за счетоводителя на братя Галеви

Наложен е запор на имущество за 500 000 лева за счетоводителя на братя Галеви

Комисията за конфискация наложи запор на имущество за 500 000 лева на Христинка Ангелова, която бе официален счетоводител на изчезналите зад граница Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Двамата изчезнаха в чужбина през пролетта на миналата година, за да отърват изтърпяването на петгодишните си присъди за рекет и изнудване.

Христинка Ангелова беше обвиняема по делото за пране на пари и участие в организирана престъпна група заедно с Галев и Христов, уточняват от комисията.

Запорираното имущество се състои от 12 дка поземлени имоти в с. Боровец и двете сгради върху тях - склад и тракторен стан.

Запор е наложен и на джип "Нисан Патрол“ на 10 години на близо 300 хиляди километра. Автомобилът и имотите са собственост на дружеството КН ("Кей Ейч“), в което Ангелова е съдружник с бившата барета Красимир Стоилов.

Джипът не е брониран, в движение е и се е ползван от Стоилов, който е бивш охранител на Пламен Галев и Ангел Христов. Приблизителната му пазарна стойност е 13 хиляди лв, казват от комисията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?