Намалява броят на заразените с Covid-19

Намалява броят на заразените с Covid-19

За пореден ден оздравелите от коронавирусната инфекция са повече от новите случаи на зараза, показва националната статистика. Общо 169 са новите случаи, които са установени с 6373 теста. Оздравелите са 195 души. Активните случаи в страната спадат до 4310, след като бяха над пет хиляди преди десетина дни.

От началото на епидемията установените случаи на зараза са 15 131. Според експерти реалният брой е поне десет пъти по-голям.

В момента спада и броят на хората, които се лекуват в момента в болниците Те вече са 734 пациенти. За последните две седмици спадът е с около 130 души. Увеличават се пациентите, които се наждаят от интензивно лечение – те са 73 души.

Най-много положителни проби през последното денощие са регистрирани в София (35), Добрич (25), Благоевград (21), Пловдив (12). В пет области - Видин, Габрово, Разград, София-област и Кърджали няма нови случаи.

Нови седем души са починали с коронавирусна инфекция. Починали са жена на 82 години с хронично бъбречно, сърдечно и онкологично заболяване; мъж на 67 години със сърдечно заболяване; жена на 57 години със сърдечно заболяване; жена на 58 години с пневмония; жена на 92 години с диабет, сърдечно заболяване, хронично бъбречно и хронично белодробно заболяване; мъж на 64 години с пневмония и мъж на 61 години с пневмония.

От началото на епидемията досега са починали 539 души с Covid-19.

Заразените медицински служители вече са 831. Новите случаи са седем. От тях 1 е установен при лекар, 2 - при медицински сестри и 4 - при друг медицински персонал.

Споделяне

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?