Намалява се неустойката при отказ от договор с "Виваком"

Намалява се неустойката при отказ от договор с "Виваком"

Като част от преговорите с мобилните оператори за намаляване на неустойките за клиентите, предсрочно прекратили договорите си, Комисията за защита на потребителите е постигнала споразумение с "Виваком" абонатите ѝ, отказващи се услугите, да плащат максимално три месечни вноски от подписания договор, който искат да анулират, независимо дали е едногодишен или две годишен.

Ако обаче на абонатите е предоставена отстъпка от цената на абонаментните планове или от пазарната цена на закупени от тях устройства, те ще трябва да върнат част от стойността на предоставените по договора отстъпки, съответстваща на оставащия срок на договора, съобщиха от Комисията за защита на потребителите в петък.

Тези промени ще могат да влязат в сила най-рано от май 2015 г. заради необходимите корекции в счетоводната политика и софтуерни програми на телекома за администриране на услугите.

До тази дата "Виваком" ще въведе изменения в общите си условия и индивидуалните договори със своите потребителите, според които максималният размер на неустойките за предсрочно прекратяване ще шест месечни стандартни абонамента.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?