Намерени са останки от изчезналия на Камчатка руски самолет Ан-26; няма оцелели

Намерени са останки от изчезналия на Камчатка руски самолет Ан-26; няма оцелели

Намерени са останки от изчезналия на полуостров Камчатка, в Далечния изток на Русия, руски пътнически самолет Ан-26, каза генералният директор на компанията собственик "Камчатское авиационное предприятие" Алексей Храбров, цитиран от ТАСС.

Той не даде повече подробности за мястото и обстоятелствата около катастрофата, като обеща да бъде изнесена повече информация утре, когато до мястото на трагедията ще бъде изпратен самолет и ще започне работа екип с хеликоптер.

"Останки от самолета са намерени в близост до населеното място Палана. Преди падането си той се е ударил в хълм, което е довело до разрушаването му", съобщи източник от спасителните служби. По думите му при катастрофата няма оцелели.

Според една от версиите катастрофата може да е станала заради пилотска грешка при намалена видимост.

На борда на самолета е имало 28 души - 22 пътници и шестчленен екипаж. Сред пасажерите е била кметицата на Палана Олга Мохирева.

Самолетът на местна авиокомпания изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатския край) до селището Палана, когато връзката с него прекъснала.

Пътническият Ан-26 е бил технически изправен преди полета. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, каза източник от службите за спешна помощ.

Споделяне

Още от Свят