Иван Костов:

Намерението на Дянков да свали ДДС е в полза на монополистите на пазара

Намерението на Дянков да свали ДДС е в полза на монополистите на пазара

Намерението на вицепремиера Симеон Дянков да свали ДДС до 18 процента е в полза на монополистите на пазара. Това заяви в Пловдив председателят на ДСБ Иван Костов, цитиран от БТА в неделя. По думите му тази мярка може да даде ефект само, ако има свободна конкуренция на пазара, но у нас няма.

В събота финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че най-вероятно през май ще бъде взето решение за намаляване на ДДС и то ще се направи на две стъпки.

Според Костов данъците в България са ниски, за да привлекат инвеститори, които са прогонени, заради монополизираните цели сектори в икономиката, корумпираната администрация и неработещото съдопроизводство.  За да се компенсират тези недъзи на системата управляващите отиват към ниски данъци, но е по добре да се върви по обратния път, обясни Костов.

Според него, ако тези проблеми бъдат решени, данъците ще може дори да се повишат.

Иван Костов беше в Пловдив, за да участва в първия от серията политически семинари на ДСБ, който беше насочен към младите членове на партията от Южен централен район. Голяма част от разговорите бяха съсредоточени към политическите послания на ДСБ към малкия и средния бизнес в Южен централен район, подготовка за изборите през 2013 година и организационното развитие на партията, което да обезпечи тези политически послания да стигнат до хората, съобщи Радан Кънев, заместник- председател на ДСБ.

По думите му кампанията на Синята коалиция за парламентарните избори започва  отсега. Намерението им е да бъде едногодишна кампания, село по село, човек по човек в директен контакт с хората.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?