Нанси Пелоси отново говори за импийчмънт на Тръмп

Нанси Пелоси отново говори за импийчмънт на Тръмп

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че нищо не може да бъде изключено, включително потенциална процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Пелоси говори на проява в Калифорния, след като специалният прокурор Робърт Мълър заяви вчера, че от Конгреса зависи какво следва от неговия доклад. Мълър каза в първото си публично изявление за руското разследване, че не е оневинил Тръмп, както твърди президентът.

Пелоси каза, че иска комисиите в Конгреса да разследват дали Тръмп е възпрепятствал разследването на Мълър. "Ще видим докъде ще ни доведе това. . . Нищо не е изключено", добави тя.

Конгресът на САЩ ще продължи да разследва президента Доналд Тръмп и да го държи отговорен, заяви по-рано вчера Пелоси.

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследваше евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. в полза на Тръмп, по онова време кандидат на републиканците, заяви, че повдигането на обвинения срещу президента никога не е било опция за него. Мълър обаче не оневини изрично Тръмп, че не е възпрепятствал правосъдието.

Пелоси каза, че докладът на специалния прокурор е осигурил "данни за бъдещи действия" в Конгреса и съдилищата срещу администрацията на президента.

Доналд Тръмп разкритикува съперниците си, които призовават да започне процедура по импийчмънт срещу него и нарече това "огромен тормоз над президента", предаде ДПА.

"Това е мръсна дума, грозна, отвратителна дума. Не е имало тежко престъпление, нито закононарушение, така че как можете да говорите за импийчмънт?", попита реторично Тръмп.

"Русия не ми е помагала да бъда избран. Аз си помогнах да бъда избран", заяви Тръмп и обвини Мълър, че не е обективен.

По думите му Мълър е пристрастен, защото той не го е избрал да оглави ФБР и добави, че двамата са имали бизнес спор преди години.

"Той е човек, който не харесва Доналд Тръмп", каза президентът по адрес на Мълър.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят