НАП е съставила 14 акта на фирми, свързани с Красимир Гергов

НАП е съставила 14 акта на фирми, свързани с Красимир Гергов

След проверки НАП e съставила ревизионни актове на 14 фирми, в които Красимир Гергов е собственик или съдружник, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол в петък.

Той отговори на въпрос на лидера на "Атака" Волен Сидеров за  действията на данъчната администрация за установяване на съответствия между доходи и налично имущество на Красимир Гергов като физическо лице, и собствеността и съсобствеността му във фирми.

Дянков обаче не даде конкретна информация за ревизионните актове, тъй като са данъчна информация и могат да бъдат съобщени само след писмено съгласие на Красимир Гергов или с решение на съда.

Вицепремиерът и министър на финансите съобщи още, че Красимир Гергов има участие в 30 дружества, 7 сдружения и 3 фондации. Красимир Гергов е бивш офицер от комунистическата тайна полиция Държавна сигурност. След 1989 година той стана собственик на редица радио и телевизионни канали.

В края на ноември миналата година Волен Сидеров обяви, че медийният и рекламен бос Красимир Гергов и свързваната с него бТВ, водят кампания срещу него. 

Лидерът на "Атака" многократно е обвинявал медиите, че не го канят на дебати и не му дават поле за изява, а напоследък настоява да знае какъв наем плаща бТВ за офисите си в НДК.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?