НАП и митниците започнаха денонощен контрол на 9 гранични пункта

Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция "Митници" започнаха денонощен контрол над девет гранични пункта в страната, съобщиха в неделя от пресцентъра на митинците.

При съвместните проверки ще се следи за вноса на рискови стоки, горива и зърно, но в зависимост от резултатите ще се проверяват и други стоки. Инспекторите ще проверяват количествата и стойността на превозваните стоки, а служителите на НАП ще извършват вторични проверки за това, какво се случва с вече влезлите в страната ни стоки.

Проверки ще се правят и дали вносителите и техните контрагенти отчитат реалните обороти и дали начисляват и внасят дължимия ДДС.

Всяка седмица екипите ще докладват лично на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и директора на Агенция "Митници” Ваньо Танов за резултатите, които са постигнали.

"Със съвместни усилия можем да направим много. Има сериозен фискален потенциал в тази мярка”, каза по повод общата акция изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

"Агенция "Митници” и НАП са двете ръце на един и същ организъм, само действайки заедно можем да осветлим нелоялния бизнес и да създадем стабилна среда за честните икономически оператори”, коментира директорът на митниците Ваньо Танов, цитиран от ведомствения си пресцентър.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?