НАП и митниците започнаха денонощен контрол на 9 гранични пункта

Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция "Митници" започнаха денонощен контрол над девет гранични пункта в страната, съобщиха в неделя от пресцентъра на митинците.

При съвместните проверки ще се следи за вноса на рискови стоки, горива и зърно, но в зависимост от резултатите ще се проверяват и други стоки. Инспекторите ще проверяват количествата и стойността на превозваните стоки, а служителите на НАП ще извършват вторични проверки за това, какво се случва с вече влезлите в страната ни стоки.

Проверки ще се правят и дали вносителите и техните контрагенти отчитат реалните обороти и дали начисляват и внасят дължимия ДДС.

Всяка седмица екипите ще докладват лично на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и директора на Агенция "Митници” Ваньо Танов за резултатите, които са постигнали.

"Със съвместни усилия можем да направим много. Има сериозен фискален потенциал в тази мярка”, каза по повод общата акция изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

"Агенция "Митници” и НАП са двете ръце на един и същ организъм, само действайки заедно можем да осветлим нелоялния бизнес и да създадем стабилна среда за честните икономически оператори”, коментира директорът на митниците Ваньо Танов, цитиран от ведомствения си пресцентър.

Споделяне
Още от Бизнес

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?