НАП проверява Горанов заради скъпите офиси

Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов, съобщи "Сега". Поводът са купените от едноличната му фирма "Трилема Кансълтинг" офиси на бул. "Цариградско шосе" в София. За тях са платени 750 хил. лв. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м.

Не е ясно откъде бившият министър разполага със средствата за покупка на двата имота. Той е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Миналата седмица Горанов обясни, че офисите са купени с търговски кредит и приходи на дружеството. За данъчна проверка на бившия министър настояха от "Има такъв народ".

Това е втората проверка срещу бившия министър. Първата, която започна преди три години, бе заради луксозния апартамент в столичния квартал "Изток", където той живее. Жилището е собственост на неговия кръстник, а Горанов декларира, че го ползва безвъзмездно. Досега резултати от тази проверка не са съобщавани.

Горанов напусна министерския пост през миналата година. Заедно с него оставки подадоха тогавашният вътрешен министър Младен Маринов и икономическият Емил Караниколов. В момента бившият МВР-шеф е кандидат за депутат.

Поводът за напускането им бе съмнение за близост с Делян Пеевски.

Споделяне

Още от България