НАП проверява митничарите от ТВ-репортажа, свалил "силния" човек на ГЕРБ

Трима митничари, показани в репортажа на Нова телевизия, който доведе до оставката от всички постове на "силния" човек в ГЕРБ Лъчезар Иванов, и техните съпруги ще бъдат проверени от Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията.

Данъчните ще ревизират и собствениците на коли и имоти, предоставили ги "безвъзмездно" за ползване на митничарите.

От приходната агенция съобщават, че досега не е правена проверка на митничаря Сергей Бранков, за когото Лъчезар Иванов бе ходатайствал пред Нова ТВ да не излъчва репортажа. НАП не е правила заключение, че имуществото му съответства на получените доходи, каквито твърдения се появиха.

Проверката ще изследва дали имотите, колите и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи. Такава проверка е възложена и за другите двама споменати в репортажа митнически служители - Пламен Иванов и Бойко Чакъров - и техните семейства.

Ако бъдат установени укрити доходи или несъответствие на имущество и доходи за митничарите и техните семейства, ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци.

Всички резултати от проверките на НАП, както и евентуални данни за извършени данъчни или други престъпления, ще бъдат незабавно предадени на ръководството на Агенция "Митници" и прокуратурата, допълват още от НАП.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?