НАП с двама зам.-директори по-малко от 1 юни

Националната агенция по приходите (НАП) остава с двама заместник-директори вместо с четирима, каза вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков след заседанието на Министерски съвет в сряда. Постовете си ще напуснат Димана Митева и Тошко Тодоров, стана ясно още от думите на Дянков, който уточни, че е много доволен от работата и на двамата.

Дянков обясни, че вече е подписал промяна в устройствения правилник на агенцията, който ще започне да действа от 1 юни. “Моето желание беше да има по-малко шефове и повече хора, които да работят и инспектират, и от тази гледна точка заместник-директорите от четирима стават двама”, каза министър Дянков.

“Доволен съм от работата и на Димана Митева, и на Тошко Тодоров, просто смятам, че административно е правилно да има по-малко заместници и от първи юни това ще бъде факт”, каза министърът, попитан кои от двамата заместници ще бъдат понижени. Той припомни, че подобна реформа е направена преди година в Агенция “Митници”, както и че самият той има двама заместници.

В момента Димана Митева е заместник-директор в НАП, отговарящ за събирането на вземанията, а по непотвърдена информация тя ще остане в системата, но като шеф на дирекция. Тошко Тодоров отговаря за ревизиите и противодействие на измамите.

Споделяне

Още от България