НАП търси 177 фискални агенти със заплата минимум 914 лв.

НАП търси 177 фискални агенти със заплата минимум 914 лв.

Национална агенция за приходите (НАП) търси да наеме 177 служители за спецзвеното "Фискален контрол", след като депутатите одобриха към 200 нови щатни бройки за агенцията с данъчните закони за 2018 г.

Мобилните екипи целят предотвратяване на данъчни измами с рискови стоки, към които наскоро бяха прибавени и горивата.

Конкурсите за длъжността "инспектор по приходите", за която минималната заплата е 914 лв., вече са обявени.

Бъдещите данъчни ще работят в екипи на територията на цялата страна в 24-часов режим на работа, на смени от по 12 часа. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове, както и във вътрешността на страната – на местата, където транспортните средства се разтоварвани под данъчен контрол, уточняват от НАП.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа – тест за професионални знания и интервю.

"Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си", уточниха от данъчната агенция.

Кандидатите трябва да подадат документи до 7 декември в сградата на съответната структура на НАП в София, Варна, Пловдив, Велико Търново или Бургас.

Повече информация може да се намери на интернет страницата на НАП.

Споделяне

Още от Бизнес