НАП търси 217 души за "Фискален контрол"

НАП търси 217 души за "Фискален контрол"

След като изгони между 250 и 300 души от звеното си "Оперативни проверки", Националната агенция за приходите (НАП) ще наеме 217 служители във "Фискален контрол". Вече е обявен конкурсът за новите свободни щатни бройки, става ясно от съобщение на институцията. 

НАП реши да закрие структурата за оперативните проверки и да прехвърли функциите ѝ към спецзвеното "Фискален контрол" заради големия корупционен риск при сегашната организация на оперативните проверки, а също и заради слабата им ефективност. Синдикатите обаче организираха протест по повод мярката и се обявиха против масовото съкращение.

Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионалните им знания. Допуснатите до втория етап ще преминат през интервю.

Работата на инспекторите във фискалното звено е свързана с физически и документален контрол на стоки с висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Минималната заплата за длъжността е 914 лв.

Кандидатите могат да подадат документи до 24 април.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?