НАП удължи с три месеца срока за връзване на ведомствените бензиностанции

Националната агенция по приходите (НАП) удължи с три месеца срока за връзването на т.нар. ведомствени бензиностанции с приходната агенция.

От началото на април данъчно задължени лица - доставчици или получатели на течни горива трябва да подават в НАП данни. Според нормативните изисквания това ще става чрез интернет страницата на агенцията. Промените в сроковете бяха обнародвани в края на миналата година и влязоха в сила от 1 януари 2013 г.

 

От НАП напомнят, че санкциите за неспазилите закона могат да достигнат до 10 000 лв. и запечатване на търговския обект.

 

Също от началото на 1 април 2013 г. всички билети за превоз на пътници по междуселищни и международни линии трябва да са издадени от фискално устройство с дистанционна връзка с НАП. Това гласят пък промените в Закона за автомобилните превози, които влязоха в сила в началото на годината.

 

Според изискванията на нормативния акт, билетът, издаден от касов апарат, трябва да съдържа минимум наименованието и адреса на превозвача, надпис "Билет за пътуване", номер на документа, превозна цена, маршрут, отстъпка от превозната цена (за случаите, когато е предвидена такава), датата на пътуване и часа на тръгване и номер на мястото на пътника.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?