НАП Варна събра от бизнеса 265 млн. лв. просрочени задължения

НАП Варна събра от бизнеса 265 млн. лв. просрочени задължения

Данъчните във Варна са събрали близо 265 млн. лв. просрочени задължения на фирмите в региона от началото на година до края на юли, съобщиха от Националната агенция за приходите в крайморския град в петък.

Това е станало чрез механизма за взаимодействие "НАП - партньор на бизнеса", по който са били издадени 276 броя разрешения за неотложни плащания от публичните изпълнители. По този начин фирмите, които имат финансови затруднения, имат шанс да продължават дейността си, като не прекъсват плащанията към служителите и контрагентите си и покриват текущите си разходи. Едновременно с това те превеждат регулярно към държавния бюджет предварително договорените с НАП вноски до окончателното изчистване на натрупаното просрочено задължение.

От агенцията припомнят, че една от крайните мерки за събиране на дълговете е обявяването за публична продан на движимо и недвижимо имущество.

За първите седем месеца на 2021 г. насрочените търгове заради просрочени задължения са били 665. Събраните средства са над 1.5 милиона лева.

За първите 7 месеца на годината НАП Варна отчита близо 1.5 млрд. лв. приходи.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?