НАП въведе услуга за видео жестов превод за хора с увреден слух

НАП въведе услуга за видео жестов превод за хора с увреден слух

Националната агенция по приходите (НАП) съобщи, че вече предлага услуга за видео жестов превод, чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на агенцията за граждани с увреден слух.

НАП дава възможност на хората с увреден слух да подобрят комуникацията си със служителите в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери.

Осигурява се достъп до жестов превод в момента на посещението им на гишето.

С помощта на таблети се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. По този начин служителите на НАП могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи.

Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация.

"Независимо, че главният ни фокус остават електронните комуникации и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимодействието "лице в лице" в офисите на НАП. За нас е важно да осигурим равен достъп и качествена услуга за хората с увреден слух", каза Боряна Георгиева, директор на дирекция "Обслужване" в НАП, по повод нововъведението.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?