НАП запечатва дискотека на морето

НАП запечатва дискотека на морето

В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното ”Фискален контрол“ в Бургас са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства, съобщиха от Националната агенция по приходите.

В среднощната акция данъчните се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, допълват от приходното ведомство.

Също през изминалата нощ от ”Фискален контрол“ са проверили и всички търговски обекти, намиращи се на Летище ”Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях.
Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и магазини за сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 и на имейл [email protected]

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?