НАП запорира кеша на фирмата за дезинфекция на границата с Турция

НАП запорира кеша на фирмата за дезинфекция на границата с Турция

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала ревизия и е наложила запор на парите, налични по каса, на фирмата, която стопанисва пунктовете за дезинфекция на ГКПП "Малко Търново", ГКПП "Лесово" и ГКПП "Капитан Андреево".

Това обяви на брифинг на българо-турската граница говорителят на НАП Росен Бъчваров, цитиран от БНР.

В началото на юни внезапна проверка на фирмата "Пи. Еф. Си." от страна на новия данъчен шеф Румен Спецов установи, че половината от касовите апарати на пунктовете "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" не са свързани към сървърите на приходната агенция и не отчитат приходите от събраните такси. Открита бе огромна кешова наличност, както и стари касови апарати.

"В хода на ревизията са предприети предварителни обезпечителни мерки - запориране на всички кешови парични потоци на фирмата на граничните пунктове. Целият кешов оборот се изземва вече четвърти ден", обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Издадени са 10 акта за административни нарушения. Въпреки че данъчните са очаквали да бъде представена значителна сума в брой, това не се е случило. Бъчваров коментира, че срокът на ревизията е 4 месеца.

Споделяне

Още от Бизнес