Нападател с нож е застрелян пред резиденцията на иранския посланик във Виена

Нападател с нож е застрелян пред резиденцията на иранския посланик във Виена

Австрийски войник застреля нападател, който го атакувал с нож, пред резиденцията на иранския посланик във Виена, предаде ДПА.

Според говорител на виенската полиция късно снощи 26-годишен австрийски гражданин без предупреждение нападнал войника, който бил на пост сам.

При възникналата схватка войникът стрелял четири пъти в нападателя, ранявайки го фатално. Той починал на местопроизшествието.

Полицията уточни, че нападнатият войник първо е опитал да спре атаката с лютив газ. След като бил намушкан с нож, той застрелял нападателя. Войникът има порязвания по дясната ръка, но защитната жилетка е предотвратила по-сериозни наранявания.

 

Все още няма информация за мотивите на нападателя, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на австрийската полиция. Австрийското вътрешно разузнаване и агенция за борба с тероризма разследват инцидента.

 

В австрийската столица миналата седмица четирима души бяха ранени при нападения с хладно оръжие, припомня ДПА. 23-годишен наркоман от афганистански произход призна, че на случаен принцип е нападнал трима души от едно семейство край ресторант, както и свой познат афганистанец.

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?