Нападателят на Доган Октай Енимехмедов смята пак да се кандидатира за депутат

Октай Енимехмедов

Октай Енимехмедов, който нападна почетния председател на ДПС Ахмед Доган през януари 2013 г., се кандидатира за депутат от Бургас. Това съобщи Йордан Петков, член на РИК-Бургас.

Кандидатурата за народен представител на Енимехмедов е издигната от Инициативен комитет, в който участва и брат му Метин Енимехмедов.

Следващата стъпка, която Енимехмедов трябва да извърви, за да се кандидатира, е събирането на 1000 подписа.

Крайният срок за внасяне на подписката в РИК е 3 септември. След това тя ще бъде изпратена до ГРАО за проверка на достоверността на личните данни.

Още в края на юни след заседание на Софийския апелативен съд, който отхвърли искането на Енимехмедов да отмени наложения му домашен арест, Енимехмедов заяви, че обмисля да се кандидатира за народен представител, ако има предсрочни избори.

Той мотивира намерението си с желанието да внесе промени в "конкретни" закони, но не ги посочи. Младежът изрази надежда, че "държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези, които са я съсипали". Един от тях, по думите му, е Ахмед Доган, който за една година е доказал до какво води политиката му.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?