Нападателят на Доган остава под домашен арест, иска да се кандидатира за депутат

Октай Енимехмедов, архивна снимка БГНЕС

Софийският апелативен съд отхвърли в сряда искането на нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, да промени мярката му за неотклонение от "домашен арест" на "подписка".

Младият мъж, който се опита да произведе изстрели с газов пистолет срещу Доган по време на негова реч пред националната конференция на ДПС през януари 2013 г., искаше по-лек режим, защото твърде дълго е с ограничителната мярка и това му пречело да работи

Според съда обаче срокът, в който Енимехмедов е под "домашен арест", е разумен.

След заседанието Енимехмедов заяви, че обмисля възможността да участва в евентуални  предсрочни избори. Причината е , че иска да промени конкретни закони, но не посочи кои. Нападателят на Доган очаква да събере  пари и подкрепа, за да се кандидатира като независим депутат. Той каза, че правителството трябва да подаде оставка веднага и да се върви към избори.

Енимехмедов изрази надежда, че държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези, които са я съсипали. Един от тях, по думите му, е Ахмед Доган, който за една година е доказал до какво води политиката му.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?