Нападателят на Доган остава под домашен арест, иска да се кандидатира за депутат

Октай Енимехмедов, архивна снимка БГНЕС

Софийският апелативен съд отхвърли в сряда искането на нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, да промени мярката му за неотклонение от "домашен арест" на "подписка".

Младият мъж, който се опита да произведе изстрели с газов пистолет срещу Доган по време на негова реч пред националната конференция на ДПС през януари 2013 г., искаше по-лек режим, защото твърде дълго е с ограничителната мярка и това му пречело да работи

Според съда обаче срокът, в който Енимехмедов е под "домашен арест", е разумен.

След заседанието Енимехмедов заяви, че обмисля възможността да участва в евентуални  предсрочни избори. Причината е , че иска да промени конкретни закони, но не посочи кои. Нападателят на Доган очаква да събере  пари и подкрепа, за да се кандидатира като независим депутат. Той каза, че правителството трябва да подаде оставка веднага и да се върви към избори.

Енимехмедов изрази надежда, че държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези, които са я съсипали. Един от тях, по думите му, е Ахмед Доган, който за една година е доказал до какво води политиката му.

Той  допълни, че ще настоява Софийският апелативен съд да направи всичко възможно да осигури разпита на Ахмед Доган, което не стана на първата инстанция. Делото на втората започва на 1 октомври.

Споделяне

Още от България