Нападателят от Шарлотсвил се е възхищавал на Адолф Хитлер и е биел майка си

Джеймс Фийлдс

Неонацистът, който прегази и уби с колата си протестираща в Шарлотсвил в събота, е имал пристъпи на насилие, възхищавал се е на Адолф Хитлер и е биел майка си, предаде Ройтерс.

Обвиненият в убийство, умишлено насилие и бягство Джеймс Фийлдс силно се интересуваше от нацизма и се възхищаваше на Адолф Хитлер, каза по Си Ен Ен негов бивш преподавател от гимназията. Младежът се увличал по тактиките на нацистката армия през Втората световна война.

20-годишният Фийлдс се опитал да постъпи в американската армия през 2015 г., но бил обявен за негоден за военна служба.

Майката на Фийлдс неведнъж се е обаждала на телефона за спешна помощ 911 и се е оплаквала, че синът ѝ я бие и заплашва с нож, предаде Асошиейтед прес. На записи от обаждания на 911 в полицейското управление в Кентъки през 2011 г. се чува как Саманта Блум, майката на Фийлдс, разказва на полицията, че той размахал срещу нея 12-инчов нож. Блум е с увреждания и използва инвалидна количка.

 

В друго обаждане през 2010 г. тя казва, че синът ѝ я ударил по главата и я заключил в спалнята, защото тя му казала да престане да играе на видеоигри. Освен това майката казала на полицаите, че Джеймс Фийлдс взима лекарства, за да потиска изблиците си, добавя АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят